Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Εκδήλωση της εκστρατείας της YRE «ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ» για τα παιδιά των μεταναστών


Εμείς τα παιδιά των μεταναστών που γεννιόμαστε, μεγαλώνουμε, μορφωνόμαστε, ζούμε και ονειρευόμαστε εδώ, είναι καιρός να απαιτήσουμε τα δικαιώματα μας. Αν δεν το κάνουμε εμείς, δεν θα το κάνει κανείς άλλος!
Η κυβέρνηση ψήφισε τον Δεκέμβρη ένα νόμο για μας χωρίς εμάς! Πολύ συνηθισμένο… Ο νόμος προβλέπει πως θα μας δίνουν μια μίζερη 5ετή άδεια παραμονής όταν φτάσουμε τα 18 μας, εφόσον γεννηθήκαμε εδώ, αποφοιτήσαμε με επιτυχία πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και οι γονείς μας ζουν ακόμα νόμιμα στην Ελλάδα. Όλα αυτά στην …εκπληκτική τιμή των 900 ευρώ παράβολο!
Μας …πουλάνε δηλαδή μια μικρή δόση από το «μέλλον» μας (!!) κι ας μας ανήκει όλο το μέλλον μας γιατί εδώ γεννηθήκαμε!!
Το Συμβούλιο της Ευρώπης –σε ανακοίνωση του- λέει στην κυβέρνηση πως ο νόμος τους είναι παράνομος, γιατί μας δίνει ακόμα λιγότερα δικαιώματα (!) από ανθρώπους που δεν γεννήθηκαν αλλά ζουν ως μετανάστες εδώ και στα 10 χρόνια δικαιούνται να κάνουν αίτηση για την υπηκοότητα…!
Αυτή την αδικία που η κυβέρνηση βάφτισε νόμο, εμείς θα την παλέψουμε με όλα τα μέσα.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
• Απόσυρση του νόμου της κυβέρνησης για τα παιδιά των μεταναστών.
• Ελληνική υπηκοότητα σε όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν εδώ!

Γι’ αυτό σας καλούμε στην εκδήλωση μας για να ενώσουμε τις φωνές μας και να δείξουμε σ’ αυτούς που αποτελούν τους κυβερνώντες μας, πως είμαστε πολλοί και πολλές και πως θα συνεχίσουμε μέχρι κανένας μας να μην έχει λιγότερα δικαιώ
ματα από αυτά που μας αξίζουν!
Καθόλη τη διάρκεια θα υπάρχει παζάρι οικονομικής ενίσχυσης , έκθεση φωτογραφίας, πλήρης μπουφές με αφρικάνικο και ασιατικό φαγητό, γλυκά και ποτά.
Στις 20.20 θα πραγματοποιηθεί παράσταση της θεατρικής ομάδας της YRE από τα ίδια τα παιδιά των μεταναστών (σπονδυλωτό στηριγμένο σε αυτοβιογραφικές στιγμές της ζωής τους)

Συναυλία με νεανικά συγκροτήματα και συγκροτήματα 2ης γενιάς μεταναστών

Θα παίξουν οι:

  • OUT OF AFRICAANS
  • MEDUSA’S GAZE
  • Ω-MEGA
  • ANOTHER LITTLE GIRL UNDER THE SEA
  • NOU SPECUL
  • ALDRI + NIKOS